Tilbake
Skriv ut

VERKSTED I SERIEMIME MED TEATER JOKER

Teater Joker har etterhvert blitt spesielt kjent for sin signaturform, band mimé, seriemime.

Seriemime er egen sceneform der kroppen utgjør all scenografi. Skuespillerne spiller ikke bare èn rolle, men mange, og de spiller også gjenstander og landskap. Fordi man spiller alt med kroppen, må man bruke den på måter man kanskje ikke er vant til. Formen krever både samarbeid og at alle er medskapende. Å akseptere at alt faktisk er mulig, krever at man strekker både fantasi og kreative evner.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Færder
  • Idé/opplegg: Seriemime er en spennende, leken og utfordrende form som benytter seg av mange virkemidler fra bl. a. film og dataanimasjon, noe  barn vanligvis har god kjennskap til, og som de derfor kan ”boltre seg” med. Det er kun fantasien som setter grenser.
    Teater Joker har lang erfaring med å holde kurs i denne formen, både for voksne og barn, profesjonelle og amatører.Barn og unge har stor glede av å være tilskuere til bruken av seriemime i våre forestillinger, men vi ser også gleden og mestringsfølelsen de opplever ved selv å jobbe med dette gjennom lek og samarbeid med andre.Relevans:
    • SAMARBEID : Formen krever at man samarbeider, på alle plan. I den kreative prosessen er alle medskapere; ulike løsninger må prøves ut og vurderes kollektivt. Dette er en workshop hvor elevene selv må arbeide seg frem til resultatet . Vi, instruktørene, er der kun for å veilede. Formen er fysisk og kollektiv og krever derfor at elevene jobber som en del av et lag. Elevene må lytte til hverandre med både ørene, øynene og kroppen.
    • KREATIVITET : I denne formen er alt mulig, og kun fantasien setter grenser. Det å akseptere at alt faktisk er mulig i den skapende prosessen krever at man strekker både sin fantasi og sin kreative evne.  Formen krever også at publikum følger godt med; skuespillerne lager en antydning med kropp og stemme og så er det opp til publikum å skape resten av bildet med sin fantasi.
    • FYSISK ARBEID: I denne formen må man være alt med kroppen sin, og man må derfor bruke den på måter man kanskje ikke er helt vant til. Selv om det er en fysisk form så kan ALLE være med.

Om kunstner / utøver / gruppe

Teater Joker har i snart 30 år skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom, og har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. Kompaniet drives i dag av Niels Peter Underland (kunstnerisk leder og grunnlegger), Kari Ramnefjell (daglig leder/produsent/skuespiller), Guri Glans (produsent/skuespiller) og Haakon Strøm (skuespiller).

Til sammen har Teater Joker underholdt over en halv million barn og unge med sine underfundige og særegne teaterstykker, parallelt med enkelte produksjoner rettet mot voksne.

Alle kompaniets  tidligere produksjoner har turnert i stort volum over hele landet, og har også besøkt  festivaler i utlandet bl.a. Sverige, Iran, Kina og India.

Teater Joker har samarbeidet med forfattere som Håkon Øvreås, Tore Renberg, Kim Hiorthøy, Bjørn Rørvig og Jesper Halle.  

.