Tilbake
Skriv ut

Arkitektur (Vår 2019)

ARKITEKTUR

Så lenge mennesket har eksistert, har det formet sine omgivelser. Arkitekturfaget favner både fortid, nåtid og fremtid. Hvorfor bygde man pyramidene? Hvordan bor folk i verden i dag? Hvordan løser vi overgangen til et bærekraftig samfunn?

Arkitektur er et sammensatt fagområde som berører en rekke fag i skolen. Arkitekturfaget omfatter langt mer enn estetisk innsikt og forståelse, det handler om samfunns- og kulturforståelse, bruk og opplevelser av vårt bygde miljø, byer og steder; det handler om økonomi og ressurshold, om teknologien rundt oss, om økologien og energien – og livet vi lever.

HVA 

En reise i tid, sted og rom. Fokus på forutsetninger for våre bygde omgivelser. Hvordan påvirker omgivelsene og arkitekturen menneskene, og hvilke muligheter har vi til å forme vår egen virkelighet og framtid. Opplegget er delt i to;

- dialogforedraget "Rom, sted og tid" med fokus på hva som former ulik arkitektur, og hvordan dette påvirker oss gjennom temaer som historie, religion, samfunnsfag mm.
- praktisk del med fokus på konstruksjoner, matematikk og konkrete byggeøvelser, bl.a. bygging med kroppen og pyramider av avispapir.

FORANKRING

Aktuelt og tverrfaglig tema med referanser til undervisningen i andre fag: f.eks. naturfagene, matematikk, samfunnsfag, historie og livssynsundervisning (KRLE).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Færder
  • Kunstnere/grupper: Ark-Tellus

Om kunstner / utøver / gruppe

Ark-Tellus v/ sivilarkitektene Sverre Aaker Sondresen og Eivind Hanch-Hansen